Yes hij komt er, ” de nieuwe bruisende Brink in Bathmen”!

Geweldig nieuws! 

Afgelopen woensdag heeft de gemeenteraad Plan Brink Bathmen 1 miljoen Euro toegewezen voor de uitvoering van een “nieuwe toekomstbestendige bruisende Brink”. Onze inspanningen als werkgroep zijn hiermee na ruim 5 jaar werk beloond. Wij zijn hier héél erg blij mee voor onze bewoners en onszelf. Na een spannende stemmingsronde hebben we hier gezamenlijk op geproost, 3 werkgroep leden hebben het thuis op afstand met ons meegevierd. 

De motie is woensdagavond laat op 12 juli aangenomen door de raad, tijdens het overleg over de voorjaarsnota welke live digitaal te volgen was. CDA, D66 en Gemeentebelang, hebben de motie ingediend. De VVD, Deventer NU en Deventer Sociaal hebben deze ondersteund, onze dank hiervoor! Het indienen van de motie en de stemmingsronde hebben we deels digitaal en deels in de raadszaal gevolgd. Nagenoeg alle partijen hebben hun waardering uitgesproken over de inspanningen die vanuit Bathmen en de werkgroep Plan Brink Bathmen zijn verzet. Er waren een aantal tegenstemmers omdat de motie was samengevoegd met 2 andere pleinen en dit niet goed te vergelijken was. Uiteindelijk telt het resultaat en deze is positief!

 

Ter voorbereiding op deze raadsvergadering zijn we 20 maart jl. op het Forum van de gemeenteraad geweest en hebben wij de raadsleden uitgenodigd op resp. 13 en 15 juni in ’t Dijkhuis te Bathmen, om de aanvraag voor het vrijmaken van geld voor de aanleg toe te lichtenWe hebben de opkomst, interesse en belangstelling op deze dagen als heel positief ervaren.

Een mooie “nieuwe toekomstbestendige bruisende Brink” ligt nu binnen handbereik voor de inwoners van Bathmen.

Wilt u het 3D ontwerp nog een keer zien zie https://planbrinkbathmen.nl/3d-presentatie/

Na de zomervakantie laten wij weer z.s.m. van ons horen. 

Stichting Plan Brink Bathmen