Dementievriendelijk Bathmen

Dementievriendelijk Bathmen is een onderdeel van de Dorpsagenda Bathmen.

De projectgroep ‘Dementievriendelijk Bathmen’ heeft zich ten doel gesteld om van Bathmen een  dementievriendelijke samenleving te maken en daarin de trekkersrol te nemen onder andere door bewustwording te creëren.

Bewustwording van dementie en de gevolgen daarvan voor individuen, groepen en voor onze lokale samenleving.

De 3 belangrijkste stellingen:

  1. ‘Inzicht biedt uitzicht’, waarbij het gaat om informatie te verzorgen (lezingen en trainingen geven aan mantelzorgers, aan ondernemers, verenigingen, scholen).“Door te informeren ontstaat begrip en worden taboes doorbroken” .
  2. ‘Iedereen is welkom’waarbij het gaat om het onbewust opwerpen van (zowel fysieke als psychologische) drempels voor mensen met dementie. Het dagelijks leven, de contacten met de gemeente, het verenigingsleven, omgevingselementen in de openbare ruimte die mensen met dementie hinderen of die onnodige gevaren creëren.
  3. ‘Een veilig thuis’, waarbij het gaat om het voorkomen van onveilige situaties in en om het huis en de directe omgeving.

Ben je na het lezen van geïnteresseerd en wil je meedenken en meedoen met de uitvoering van de drie onderwerpen ‘Inzicht biedt uitzicht’, ‘Veilig thuis’ en ‘Iedereen is welkom’, meld je dan aan en doe mee! Via dit emailadres kun je je hiervoor aanmelden, maar ook voor vragen en of suggesties. De ambassadeurs van Dementievriendelijk Bathmen zijn een groep enthousiaste mensen die aangestuurd wordt vanuit woon, zorg en dienstencentrum `t Dijkhuis.